Splošni pogoji poslovanja

On-line trgovinom upravlja ABC Publishing LTD, Walk 38, Leeds. Opći uvjeti poslovanja Vas obavezuju prilikom pristupanja on line kupnji Bluelemon Hrvatska. Stoga pažljivo i u cijelosti pročitajte uvjete poslovanja. Kod pristupa i naruđbe artikla na web stranici www.bluelemon.com.hr posjetitelj se ne mora posebno registrirati, što korisničko iskustvo čini još ugodnijim. Do konačne provedbe narudžbe potreban je još samo jedan korak. Nakon izbora artikla te stavljanjem istog u košaricu, korisnik upisuje samo osnovne podatke. Ime i prezime, adresa, poštanski broj, država, broj telefona i e-mail adresa. Kupcu se tako olakšava sama kupnja, a davatelj usluga osigurava potpunu zaštitu osobnih podataka.

Preglednost i dostupnost informacija

(U nastavku kratak pregled zakonodavca): Usluga će nastojati otkriti dostupne informacije kupcu/posjetiocu:

kontaktne podatke, koje kupcu/posjetiocu omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon),
važne informacije, dostopnust proizvoda (svaki proizvod, koji je u ponudi na web stranici, bit će dostupan u prihvatljivom roku), Uvjeti dostave ili izvršenje usluge (način, mjesto, rok/vrijeme dostave), Sve cijene moraju biti jasno definirane i jasno mora biti prikazano da li je u cijenu uračunat PDV ili nije, te troškovi poštarine,
način plaćanja i dostava, rok valjanost ponude. Rok, u kojem je još moguće odustati od narudžbe i uvjeti za prekid; te o tome koliko bi kupcu iznosila naknada za povrat proizvoda, obavijest o tužbi, žalbi, uključujući i pristup svih informacija o osobi za kontakt s korisnicima.

Dostava i način plaćanja

Isporuka proizvoda on-line trgovine Bluelemon u Hrvatskoj pruža Hrvatska pošta. Paket se isporučuje u roku 2-7 radna dana. U okviru suradnje, kupac proizvod ne plaća unaprijed, već ga plaća u trenutku isporuke (gotovinsko plaćanje). Za narudžbe ispod 350 KN troškovi dostave su 15 KN. Za narudžbe iznad 350 KN troškovi dostave su besplatni. Isporuka van granica Hrvatske nije moguća.

Cijene

U sladu sa zakonom o porezu na dodatnu vrijednost ( PDV ) nismo odgovorni za PDV. Cijene ne uključuju porez na dodatnu vrijednost ( PDV ). Ugovor o kupovini između ponuditelja i kupca je sklopljen onog trenutka kada kupac potvrđuje svoju narudžbu ( kupac dobiva e-mail o statusu “narudžba potvrđena” ). Od tog trenutka sve cijene i ostali uvjeti koji se odnose na ponuditelja i kupca, su završeni.

Promotivni kodovi

U sklopu promotivnih akcija je moguće da ponuditelj kupcu pošalje promotivni kod. Datum stupanja na snagu i svrha promocijske kode ponuditelj će jasno razložiti. U slučaju nejasnosti korištenja promotivnih kodova kupac ponuditelju može poslati e-mail sa postavljenim pitanjem na e-mail adresu: info@bluelemon.com.hr

OTKAZIVANJE NARUČENOG PROIZVODA Otkazivanje: odmah nakon poništenja narudžbe

Kupac preko e-maila obavještava ponuditelja o otkazivanju narudžbe. Otkazivanje nakon što je paket uručen: kupac ima 30 dana vremena da vrati paket. Kupac sam snosi troškove povratne poštarine. U slučaju da ponuditelj kupcu pošalje krivi proizvod, troškove poštarine snosi ponuditelj.

Komunikacijski kanali

Ponuditelj će kupca kontaktirati putem elektronične pošte ( e- mail) i/ili putem SMS-a. Poruke će sadržavati sljedeće elemente:

jasno i nedvosmisleno će biti označena kao reklama,
pošiljatelj će biti jasno označen,
razne akcije i promocije bit će označene kao takve,
jasno će biti predstavljen način odjave od primanja reklama
Zahtjev korisnika da ne želi primati reklamne poruke, ponuditelj će posebno poštivati.

Intelektualno vlasništvo

On line trgovina Bluelemon, podaci, slike, članci, grafika i video zapisi na web stranici, zaštićeni su autorskim pravima i ne mogu se koristiti bez prethodnog pismenog dopuštenja od strane ABC Publishing LTD, Walk 38, Leeds. Poslodavac poštuje zakon o sigurnosti potrošača. U slučaju rješavanja prigovora, ponuditelj će dodijeliti odgovornu osobu koja će razmotriti primjer žalbe/spora. Kupac se u slučaju bilo kakvih primjedbi obraća na info@bluelemon.com.hr. Postupak pritužbe odvija se u tajnosti. Ponuditelj se obvezuje da će u roku od 7 dana kupca obavijestiti o primitku prigovora i informirati ga o daljnjem postupku. Ponuditelj će nastojati riješiti sve nesporazume sa kupcem kako bi se suradnja mogla nastaviti.

Informiranje kupaca ( e-novosti )

Prijavom na newslatter ( e-novosti ), korisnik prihvaća ( slaže se ili je suglasan) da ga ponuditelj obavještava o novostima i akcijama. Ponuditelj se obvezuje da e-mail korisnika neće zlorabiti. Korisnik se može u bilo koje vrijeme odjaviti od primanja newslattera ( e-novosti ) on line trgovine Bluelemon.